Domaine Le Grand Cailleau

De omgeving

Oude steden, vuurtorens, zee, dierentuin, tuinen, kastelen en Cognac.  

Talrijke locaties willen u graag over de Charente-Maritime vertellen, een departement getekend door de zee, de geschiedenis, reizen, avontuur, exotisme. Het platteland in het departement Charente-Maritime combineert diversiteit, schoonheid en oorspronkelijkheid. Door de streken Aunis en Saintonge heen is de natuur nog ongerept.   
   

 


In de heuvelachtige streek van Pons en Cognac met zijn oude straten en mooie herenhuizen is een wandeling door de stad zeker aan te raden. Natuurlijk is ook een bezoek aan de gerenommeerde kelders van de huizen Martel, Hennessey of Otard voor de liefhebbers een must. Maar... wees voorzichtig met het proeven van de cognac want de gendarme controleert! Stroomopwaarts langs de Charente ligt het plaatsje Jarnac waar het gerenommeerde huis Courvoisier je in de gelegenheid stelt om in de kelders meer te weten te komen over het proces van de vervaardiging van cognac. Oh ja... als je van stevige fietstochten houdt dan is de Route de Cognac een leuke tip. Wij adviseren wel om het proeven aan het einde van de tocht te plannen.


Jarnac is ook bekend omdat de Franse president Mitterand er zijn jeugd doorbracht en er nu begraven ligt. Hij wandelde graag langs de Charente en je kunt hier in zijn voetsporen treden. Meer naar het westen kun je in contact komen met de Romeinse cultuur. Saintes beschikt over diverse Romeinse ruïnes die de moeite waard zijn. In het stadje kun je ook boottochten maken over de rivier de Charente.

En dan natuurlijk het kustgebied: dit is populair bij veel vakantiegangers. En dat is niet verwonderlijk want de lange kuststrook is ook weer erg gevarieerd. Grote stranden, maar ook de (schier)eilanden Oléron, Ré en Aix zijn heel mooi. Het zijn ook uitgelezen fietsgebieden. Als je buiten het hoogseizoen gaat dan zul je pas echt kunnen genieten van de schoonheid en zelfs de rust. In de vakantiepiek moet je hier niet op rekenen. Maar met kinderen is dit een uitgelezen streek voor een heerlijke strandvakantie.
 
Als je meer de cultuur zoekt dan biedt La Rochelle het nodige. Het heeft een mooie oude binnenstad en een haven waar je de sfeer van de koloniale tijd kunt opsnuiven. Iets zuidelijker stuit je bij Rochefort ook op een moeraslandschap. Het Réserve naturelle de Moëze is een gebied met duizenden trekvogels. Hier kom je ook langzamerhand in het 'land' van de oester. Bij Marennes-Oléron worden oesters gekweekt die van hoge kwaliteit zijn. Het is ook prima fietsgebied: heel leuk is om met de auto de brug naar Oléron over te gaan en naar St-Denis te rijden, en dan van daaruit een fietstocht over het eiland te maken.